81NOuPd_EeiNNHyX1T08ZA-7YdW6rgBEey7NrVn231efg

Carita Österberg: Gambatte!

14,00 

Suomalaisena japanilaisessa puutarhassa

Suomalaisnainen lähtee yksin Japanin maaseudulle pieneen Ichijiman kylään tekemään töitä ja etsimään itseään. Hän matkustaa ensin Osakaan, vierailee Kiotossa ja suuntaa sen jälkeen työpaikkaansa hoitamaan kanoja ja istuttamaan riisiä. Toisella matkallaan kertoja pestautuu Ashita No Morin luomutilalle istuttamaan puita ja käy onsenissa eli kuuman lähteen yhteyteen tehdyssä kylpylässä. Sen jälkeen seuraa vielä monta matkaa Japaniin, joka vetää puoleensa vastustamattomasti.

Kirjan punaisena lankana kulkee Japanin kiehtovan menneisyyden kietoutuminen nykypäivään. Lukija saa hyvän kuvan myös japanilaisten vahvoista perhesiteistä ja tiiviin työyhteisön merkityksestä. Kirjoittajan omat valokuvat lisäävät teokseen väriä ja henkilökohtaisuutta.

Luomupuutarhurin opinnot veivät Askolassa Länsi-Uudellamaalla asuvan Carita Österbergin Japaniin vapaaehtoistyöhön WWOOF-verkoston kautta ja vaihto-oppilaaksi. Gambatte! tarkoittaa kannustavaa huudahdusta, ”tsemppiä”. Kirja kannustaa etsimään omaa polkua, kohtaamaan pelkoja ja uskaltamaan kokeilla jotain uutta.

Suomenkielinen. Pehmeäkantinen. Kustantamo Reuna, 2017. 124 sivua.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 3139 Osastot: , ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.