Heikki Valkama & Marjo Seki: Okazu–japanilaista kasvisruok
29,00 € 25,00 €
Japanilainen keittiö on sushin, raamen-nuudeleiden ja tempuran muodossa tullut Suomeen jäädäkseen. Perinteinen japanilainen ruoka on kuitenkin paljon muutakin ja yleensä hyvin kasvispainotteista.
Okazu-kirjaa on innoittanut japanilaisen kasvisruoan puhtain edustaja: buddhalainen temppeliruokaperinne, shōjin ryōri. 1200-luvulla eläneen Dōgenin mukaan vaatimattomiinkin kasviksiin pitää suhtautua kuin temppelin rakentamiseen. Jokaista raaka-ainetta tulee arvostaa ja ruoka on valmistettava sille omistautuen.
Okazu avaa tien kasviksista koostuvaan, valmistusmenetelmiltään yksinkertaiseen ja uskomattoman herkulliseen ruokaan. Ideana on eri elementtien yhdistely vaikkapa japanilaisen arkiaterian muodossa: yksi liemi, kolme lisuketta ja kipollinen riisiä. Kirjan reseptit ovat helppoja ja ne on laadittu nimenomaan suomalaisia, kenen tahansa saatavilla olevia raaka-aineita käyttäen.
Suomenkielinen. Kovakantinen. Kustannusosakeyhtiö Teos, 2021. 160 sivua.
Varastossa
3 arviota tuotteelle Heikki Valkama & Marjo Seki: Okazu–japanilaista kasvisruok
Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.
Tarja (varmistettu kirjoittaja) –
Ensivaikutelma kirjasta on, että se on mukava kokonaisuus tietoa ja reseptiikkaa.
Mari (varmistettu kirjoittaja) –
Kaipasin vielä esimerkkiä reseptistä ja hain tietoa muualtakin netistä, jolloin osasin odottaa myös tavallisesta poikkeavaa sidontaa. On hieno kirja!
Annamari (store manager) –
Hei Mari, KIITOS kun sanoit tämän! Okazu-kirja on poikkeuksellisen kaunis, ja meillä on siitä ihania kuvia, jotka ovat aina olleet nettikaupassa…paitsi että nyt eivät olleetkaan! Korjasin asian. Tämä oli hyvä muistutus meille muutenkin: lisäilemme kuvia muidenkin kirjojen sisäaukeamista!
Markku (varmistettu kirjoittaja) –
Paino tippuu jo lukemalla! ?