MATKAN KOHOKOHTA: KARAOKE

”Minä rakastan karaokea. Jotkut ystävistäni voisivat sanoa sitä jopa intohimokseni. Niinpä olikin itsestään selvyys, että yhtenä itselleni tärkeimmistä Japanin matkan elämyksistä olisi juuri karaoke, sen synnyinmaassa kun oltiin. 

Japanissahan karaoke on koko kansan suuri huvi ja sen ympärille on kehittynyt  melkoinen bisnes. Kokonaisia kerrostaloja on täynnä eri kokoisia karaoke-huoneita, joita voi vuokrata omalle porukalleen tunniksi tai vaikkapa koko illaksi.

Ja näin teimme, vuokrasimme oman tilan yhden tunnin ajaksi. Alakerran vastaanotosta nappasimme mukaamme muutamat marakassit ja tampuriinit, sekä tilasimme hieman kurkunkostukkeita, jotka tuotiin hetken päästä omaan huoneeseemme. Ruokaakin olisimme voineet tilata, mutta olimme juuri syöneet maittavan illallisen. Myös roolipukeutuminen olisi ollut mahdollista paikan tarjoaman monipuolisen asukokoelman myötä, mutta sellaiseen emme näin japanilaisen karaokekulttuurin ensikertalaisina taipuneet. 

Siirryimme sitten hissillä prameasti sisustettuun, värivalotehostein varustettuun yksityiseen karaokehuoneeseemme. Huoneessa oli kaksi näyttöä sekä englanninkielisen ohjeistuksen sisältävät tabletti, josta esitettävät biisit etsittiin itse joko artistin/bändin tai kappaleen nimen mukaan. Sitten vaan mikrofoni käteen ja stagelle. 

Minä olin, karaokeintoilijana, totta kai, paljon äänessä, mutta ilokseni huomasin, että muutkin matkaseuralaiseni innostuivat laulamaan. Vedimme Abbaa, Beatlesia, Duran Durania… Onnistuin löytämään listoilta myös yhden suomalaisen kappaleen… Ei, se ei pettymyksekseni ollut Hanoi Rocksia, vaan, totta kai, euroviisuvoittajamme Hard Rock Halleluja. Autenttiseen japanilaiseen karaoketunnelmaan saimme kosketuksen Annamarin laulettua ihastukseksemme pari japaninkielistä laulua. Alunperin vuokraamamme tunti kului niin nopeasti ratkiriemukkaasti, että jatkoimme huoneesta löytyvän sisäpuolinen kautta vuokraustamme vielä toisella tunnilla ja tilasimme samalla myös lisää virvoketta. Nyt aikaisemmin omilta paikoiltaan mukana laulaneet neitosetkin rohkaistuivat vetämään omia lemppareitaan stagen värivalojen loisteeseen.  

Karaoke-elämys Japanissa oli, kuten olin odottanutkin, yksi matkani kohokohdista. Ja illan tunnelmista päätellen, oli se positiivinen kokemus muillekin matkakumppaneilleni. Suosittelen.”    

– Sari, mukana Tabin kesäkuun matkalla 2018

Jätä kommentti