NEONVALOKYLPYJÄ JA RUSKAN LOISTOA

Matkakohde

Japani. Tokio, Nikko, Kioto ja Nara

Matkustusajankohta

10.11. – 21.11.2016

Matkustustapa ja reitti

Lento Helsingistä Tokioon. Paluulento Osakasta Helsinkiin. Japanissa matkustimme junalla sekä Tokiosta Kiotoon shinkansenilla eli luotijunalla.

Miten varasin matkan?

Matka oli omatoimimatkan ja pakettimatkan välimuoto. Varaus tehtiin osoitteessa www.tabiunelmamatkat.net. Matka räätälöitiin yhdessä matkustusporukan kanssa.

Milloin varasin matkan?

Kesäkuussa 2016

Montako mukana matkalla?

5 aikuista

Matkan hinta eriteltynä

Lennot 650€

Matkapaketti 2900€

Hyvää

Japanissa on valtavasti mielenkiintoista ja hauskaa tekemistä ja nähtävää. Kauniit temppelit, pienet kylpylät, museot, suurkaupungin neonvalot ja esimerkiksi huonekaraoke olivat kaikki kokemisen arvoisia. Myös ruoka oli aina herkullista. Marraskuussa ruska oli kauneimmillaan mutta ilma vielä mukavan lämmin, joten nähtävyyksien runsaudesta huolimatta matka oli myös lepoa mielelle.

Huonoa

Oikeastaan kaikki matkalla oli hienoa ja näkemisen arvoista.

Mikä yllätti matkalla?

Ihmisten ystävällisyys ja kohteliaisuus. Maa myös vaikutti todella turvalliselta matkustuskohteelta. Kaikkein yllättävintä oli kuitenkin matkakonseptin toimivuus. Kaikki oli etukäteen järjestetty ja suunniteltu omien kiinnostusten mukaan, joten kohteessa saattoi keskittyä vain nauttimaan.

Vinkki kohteeseen matkaavalle

Kannattaa ehdottomasti kokea perinteinen ryokan – japanilainen majatalo, jossa saa kylpeä ja syödä hyvin.

Hintataso

Yleisesti Japani on melko saman tasoinen hinnoiltaan kuin Suomi tai ehkä hieman kalliimpi. Moniin ravintoloihin ja baareihin joutuu maksamaan pienen paikkamaksun. Toisaalta alle vitosella voi saada todella erinomaisen aterian ja kaupassa elintarvikkeet ovat melko halpoja.

Mitä ostit tuliaiseksi?

Keramiikkaa, teetä, umeshua – japanilaista luumuviiniää ja muutamia kauniita käyttöesineitä.

Menisitkö uudestaan?

Ehdottomasti.

Susanna Airaksinen oli mukana kymmenen päivän matkalla marraskuussa 2016. Tämä juttu julkaistiin Metro-lehdessä.

Shinkyon silta Nikkossa (kuva: Annamari Konttinen), aamukylpy ryokanissa (kuva: Pauliina Vesterinen), ostoksia (kuva: Kristina Vahvaselkä)

Jätä kommentti