SUVIN UNELMAMATKA

“Ajatus Japanin matkasta puhkesi jo useita vuosia sitten ja vahvistui vähitellen, kun osallistuin teekurssille ja katsoin japanilaisia elokuvia sekä animaatioita. Haruki Murakamin teokset heittivät minut iltaisin Tokion kaduille. Mia Kankimäen teos Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin suorastaan jämähti yöpöydälleni. Kaukokaipuuta lievittääkseni revin naistenlehdistä irti Japanista kertovia juttuja, sillä tuntui, ettei koskaan olisi aikaa lähteä Japaniin juuri kirsikankukkien kukinnan aikaan.”

Yasaka-pagodi ilta-auringossa
Maruyama-puiston puuvanhus

“Vuosi sitten jääkaappini oveen ilmestyi teksti ”Unelmointia tärkeämpää on toteuttaa unelmia”. Ensimmäinen askel oli otettu. Syksyllä Helsingin kirjamessuilla hipelöin taas yhtä Japani-kirjaa. Työkaverin kanssa tuli puhetta tästä ikuisesta unelmastani. Kerroin, kuinka en vielä viidennenkään katselukerran jälkeen voinut katsoa Geishan muistelmat-elokuvan loppukohtausta herkistymättä ja kuinka ystäväni pyörittelevät silmiään teevarastoilleni. Ja sitten tuosta vaan työkaverini sanoo, että hän tietää, miten voisin toteuttaa unelmani. Tabi Unelmamatkat -linkki kilahti puhelimeeni. Ja ihmeitä tapahtuu, kun on niiden aika! Universumi järjesti työasiat niin, että pian raahasinkin matkalaukkuani kellarista.”

Näyteikkuna Tokiossa
Urbaania matchakulttuuria

“En olisi voinut toivoa parempaa matkaa! Sain kokea Tokion vilskeen ja robottisushiravintolan, Toban rauhoittavat helmiäiskylvyt, Isen pyhäkön mystiset, voimaannuttavat metsät ja Kioton upeat temppelit ja puutarhat, joissa mieleni vieläkin vaeltaa. Pääsin seuraamaan Ama-sukeltajan työtä aitiopaikalta, veneestä, ja yhdessä kokemallemme vieraanvaraisuudelle en löydä sanoja.”  

Ihana ama-sukeltaja Mayumi
Lounas aman kanssa

“Kabuki-teatterin ja buto-tanssin katsominen jätti kipinän tutustua tarkemmin japanilaisiin ilmaisumuotoihin. Meditaatio Shunkoin temppelissä rauhoitti ja muistutti tärkeistä arvoista. Teeseremoniaoppitunnin jälkeen muistan varmasti kääntää kuppini oikein päin ja Ikebana-tunnin opeilla kesäkukat kallistuvat maljakossa varsin viehkeästi. Ja ne kirsikankukat, niistä en saa tarpeekseni! Sen tietää kännykkäni, joka sai ahkeroida tallettaessaan varsin monen puun kukkaloistoa eri kulmista.”

Kiotolainen teemestari työssään
Butoh-tanssija Tenko Ima

“Matkamme viimeisellä illallisella saimme tavata maikon ja seurata tämän kaunista tanssia. Saatoin ehkä painaa mieleeni muutaman lumoavan liikkeen. ? Kun seuraavan kerran kerron jollekin Japani-innostuksestani, muistan toki mainita Geishan muistelmat-elokuvan, mutta ennen kaikkea tämän upean matkan, joka ylitti kaikki odotukseni. Kiitos!”

Kukkia, kukkia…
Lisää kukkia

P.S. Sensoji-temppelin karpit saivat lampeensa ihasteltavakseen taas yhden kolikon: universumi järjestäköön minut uudestaan Japaniin! 

  • Suvi, mukana Tabin kirsikankukkamatkalla keväällä 2019
Sensoji-temppelin karpit
Pyhiä puita

Jätä kommentti