TOTORON MATKA JAPANIIN SANNIN JA PERHEEN KANSSA

Ihana Sanni, 15, matkusti lokakuussa kolme viikkoa ympäri Japania ystävänsä Totoron (ja perheensä) kanssa. Heillä oli mukanaan Tabin tekemä matkaopas, junapassit ja lippuvaraukset sekä takanaan paljon yhteistä suunnittelua, lukemista ja tietysti Japani-aiheisia elokuvailtoja. Myös Sanni ja hänen kaksi nuorempaa sisarustaan esittivät paljon omia toiveitaan matkasta ja ne kaikki toteutuivatkin, vaikka ne ensimmäiset liput Ghibli-museoon ovat vielä tätä kirjoitettaessa postin hallussa matkalla Japanista Suomeen (uudet liput saatiin ihanan Tokio-ystävämme Annin avustuksella, suurkiitos!).

Sain juuri kuulla, että matkan jälkeen Sanni on ehtinyt hakea ja saada vaihto-oppilaspaikan Japaniin! On ollut upeaa olla mukana näin käänteentekevässä asiassa nuoren Japanin ystävän elämässä!

Näin Sanni kertoo Totoron matkasta:

“Hei. Tässä on Totoro. Totoro oli viettänyt suurimman osan ajastaan istuen työpöydällä ja se alkoi ikävystyttää häntä. Hän päätti lähteä lomalle Japaniin. Tässä näette kohokohtia matkan varrelta.”

Tässä oli lähtötilanne: dokumentit ja Totoro valmiina pakattavaksi
Totoro ei ummistanut silmiään koko lennon aikana
Sukuloimassa, tavallaan 🙂

“Matka alkoi 8.10.2019, lentokoneen noustessa 9 tunnin lennolle. Lento oli pitkä, mutta Totorolla oli liikaa energiaa nukkumiseen. Naritan lentokentältä Totoro matkusti junalla hotellille Tokioon Uenoon. Ensimmäisenä Totoro lähti katsomaan Sensō-ji temppeliä. Kun aurinko alkoi laskea, Totoro kiipesi Tokyo Skytreehin katsomaan kaupunkia ylhäältä käsin. Kaupunki jatkui niin kauas, ettei hän nähnyt sen loppua.”

Suurkaupunkia tutkailemassa
Tokion ruokatarjonta oli huikeaa!
Monsterikahvilassa Totoro tapasi monia etäisiä sukulaisia

“Seuraavana päivänä Totoro kävi katsomassa Meiji-temppeliä. Päivän aikana Totoro päätyi paikkaan nimeltä Kawaii Monster cafe. Se osoittautui täydeksi vastakohdaksi rauhalliselle puistoalueelle. Eihän kukaan voi lähteä Tokiosta käymättä Pokemon-centerissä, tai ainakaan Totoron mielestä.”

Tässä temppelissä kuvattiin Viimeinen samurai -elokuva
Kuva-arvoitus: onko Totoro tuolla patsaiden joukossa vai ei?
Näkymä Kultaiseen temppeliin

“Matkalla Totoro kävi muissakin hienoissa temppeleissä, kuten Hasedera-temppelissä Kamakurassa, Kinkaku-ji temppelissä (kultainen temppeli) Ryōan-ji temppelillä ja Daikodo temppelillä. Yksi suurimmista ja hienoimmista rakennuksista oli kuitenkin Himejin linna.” 

Tuo Totoron takana oleva merkki tarkoittaa tietä tai oppia
Tämän aukon sanotaan olevan Buddhan sieraimen kokoinen
Rauhaisa näkymä temppelin puutarhassa

“Suurin kohokohta oli tietenkin Ghibli-museo. Siellä oli jopa suuri patsas Totorosta. Sisällä ei saanut kuvata, joten Totoro ei saanut yhteiskuvaa kissabussin kanssa, höh.” 

Arashiyaman bambumetsä tuntui juhlavalta ja kotoisalta samaan aikaan
Tässä oli hienoa levähtää hetkinen
Näköalapaikalla junan ikkunalla

“Totoro pääsi matkusti paljon junalla ja metrolla, jotka olivat täynnä ihmisiä. Suurimman ihmismassan Totoro näki Shibyan risteyksessä. Risteyksen menoa katseltiin Starbucksin ikkunasta. Maisemia Totoro pääsi näkemään myös monilla alueilla sijaitsevista korkeista rakennuksista. Maaseutua Totoro näki Nikko-nimisellä alueella ja sai siellä tutustua Edo-kauteen Edo Wonderland -nimisessä teemapuistossa.”

Ihania herkkuja!
Poseeraus samurailippiksen vieressä.
Oma yksityinen kulkuväline Totorolle
Korttelikylpylä oli ihanan virkistävä kokemus.
Narassa kävelimme kivilyhtyjen reunustamia teitä…
…ja syötimme peuroille keksejä.

Piilokuvabonus: onko Totoro kuvassa vai ei?

Tämän sivun kuvat: Sanni Ahonen ja Tommi Ahonen

Jätä kommentti